Beleggen met Plus500

Bitcoin

De komst van de nieuwe virtuele valuta: Bitcoin zet de huidige valutamarkt op zijn kop! Bitcoins zijn anders dan de valuta die we op dit moment kennen, daardoor reageren banken geschrokken en waarschuwen voor het gebruik ervan. Voorstanders benadrukken juist de grote kracht van de alternatieve valuta. Ondanks de commotie is de de wisselkoers tussen de Bitcoin en de Euro erg hoog. En daar kunt u van profiteren! Ook u kunt speculeren op de wisselkoers van de Bitcoin! Maar voordat u besluit om te kiezen zullen we u uitleggen wat de Bitcoin precies inhoud en hoe het werkt.

Bezoek Markets.com!

Wat is Bitcoin?

Zoals al eerder gezegd is de Bitcoin een nieuwe valuta, dit soort digitale valuta wordt Cryptovaluta genoemd. Het basis principe van de Bitcoin werd ontworpen in 2009, maar Bitcoin zoals we deze nu kennen kwam pas sinds juni 2011 in beeld.
Bitcoin is dus eigenlijk virtueel geld, u zult dus nooit Bitcoins in uw portemonnee hebben. In plaats van een briefje of munt is het een string bestaande uit cijfers, letters en hoofdletters. Om een transactie te maken met Bitcoin gebruikt u een Wallet die u installeert op uw computer. Daarmee kunt u het gewenst aantal Bitcoins verzenden naar een andere Wallet. Wanneer een Bitcoin transactie wordt verzonden, wordt de huidige koerswaarde ervan doorgestuurd. Op 5 februari 2014 was één Bitcoin maarliefst € 668,00 waard! Om ervoor te zorgen dat er ook kleinere bedragen dan de koerswaarde van Bitcoin verstuurd kunnen worden, is het mogelijk om delen van één Bitcoin te verzenden.

Wat zijn de voordelen van Bitcoin?

Bitcoin is nieuw en u vraag zich wellicht af, wat het voordeel is van deze nieuwe vorm van digitale valuta. De Bitcoin is volledig gedecentraliseerd, dat wil zeggen dat het los staat van instanties als banken en de overheid. Dit resulteert in een aantal belangrijke voordelen:

  • De de koerswaarde van de Bitcoin kan niet gestuurd worden. Bij traditionele valuta kunnen banken en overheden ingrijpen om de koerswaarde te veranderen, waardoor er een onnatuurlijke wisselkoers zal ontstaan.
  • Vrijheid in transactie, in tegenstelling tot de traditionele valuta bent u volledig vrij om transacties te doen naar welke partij u maar wenst. Een voorbeeld van een situatie waarbij dat niet mogelijk was met traditionele valuta is Wikileaks. Grote banken en creditcard organisaties blokkeerden de geldstroom, omdat vermoed werd dat Wikileaks inbreuk maakte op de privacy van de Amerikaanse overheid.
  • Snelheid, omdat uw transacties niet meer via een externe instantie als een bank gaan, is de snelheid van Bitcoin transacties aanzienlijk hoger dan die van traditionele valuta. Er wordt bijvoorbeeld niet meer gerentenierd met uw transactiebedrag, voordat het verzonden wordt.
  • Geen Transactiekosten, Omdat de externe instantie is uitgeschakeld hoeft deze ook niet meer betaald te worden. Het maken van transacties is dus ten alle tijden kosteloos.
  • Gelimiteerde uitgifte, Er worden slechts 21 miljoen Bitcoins gemaakt, waardoor de wisselkoers enorm kan stijgen.

Wat zijn de nadelen van Bitcoin?

Omdat Bitcoin afwijkt van valuta zoals we die gewend zijn brengen we de verschillen in kaart die mogelijk negatief voor u kunnen uitwerken.

  • De waarde van Bitcoin is erg instabiel: De economie van Bitcoin is erg jong, om die reden kan de koerswaarde van de Bitcoin sterk wijzigen. Om die reden moet investeren in de Bitcoin gezien worden als een riskante investering. Dit risico kan echter ook positief voor u uitwerken, de wisselkoers kan immers ook sterk stijgen.
  • Bitcoin transacties zijn onomkeerbaar: omdat er geen extra instantie, zoals een bank aanwezig is bij de transacties, is er ook geen partij die de betaling ongedaan kan maken wanneer deze op een misverstand berust.
  • Het voordeel van de anonimiteit van de valuta is direct ook het grote nadeel. De Nederlandse bank waarschuwd voor verhoogde risico's bij integriteitskwesties. Je weet immers niet met wie je zaken doet als je een bedrag via bitcoins over maakt.

Bitcoin is een nieuwe digitale valuta die door middel van sterke koerswijzigingen enorm rendabel kan zijn, maar natuurlijk ook een risico geeft dat u uw hele inleg verliest. Via online CFD brokers als Etoro (*Let op! 76% van particuliere handelaren verliest geld bij het handelen in CFD's met deze dienstverlener) & Plus500 (*Let op! 82% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren) kunt u speculeren in deze baanbrekende nieuwe valuta! Bekijk ons online broker overzicht voor alle cryptovaluta brokers.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Broker van de maand!
Toch kiezen voor onze broker van de maand? Kijk dan hier >>