Beleggen met Plus500

Technische analyse

Technische analyse is een essentiële tool voor beleggers om handelsmogelijkheden te identificeren en hun handelsstrategieën te optimaliseren. Dit artikel is een introductie tot de technische analyse en bespreken we de belangrijkste indicatoren en grafieken. We zullen het hebben over de basisprincipes van technische analyse, populaire technische indicatoren en grafieken, en enkele nuttige tips om succesvol te zijn met deze benadering.

Bezoek Markets.com!

Wat is Technische Analyse?

Technische analyse is een methode om financiële markten te analyseren en voorspellingen te doen op basis van historische prijsbewegingen en handelsvolumes. Het doel is om toekomstige prijsbewegingen te voorspellen door het bestuderen van grafieken en het identificeren van patronen en trends. Technische analisten geloven dat alle informatie die nodig is om de markt te analyseren al weerspiegeld is in de prijs, en dat het verleden een indicatie kan geven van wat er in de toekomst zou kunnen gebeuren.

Belangrijkste Technische Indicatoren

Technische indicatoren zijn wiskundige berekeningen die worden gebruikt om trends, patronen en steun- en weerstandsniveaus te identificeren. Enkele van de meest populaire technische indicatoren zijn:

 • Voortschrijdende gemiddelden (Moving Averages): Voortschrijdende gemiddelden helpen om trends te identificeren door het gemiddelde van de slotkoersen over een bepaalde periode te berekenen. Ze kunnen worden gebruikt om koop- of verkoopsignalen te genereren wanneer de prijs het voortschrijdend gemiddelde kruist.
 • Relatieve sterkte-index (RSI): De RSI meet de snelheid en verandering van prijsbewegingen en kan helpen om overbought- of oversold-omstandigheden te identificeren.
 • Stochastische oscillator: Deze indicator vergelijkt de slotkoers van een valutapaar met de prijsklasse over een bepaalde periode en helpt om overbought- of oversold-niveaus te identificeren.
 • Bollinger Bands: Bollinger Bands bestaan uit een voortschrijdend gemiddelde en twee standaardafwijkingen daarvan. Ze helpen om volatiliteit en potentiële koop- en verkoopsignalen te identificeren.

Belangrijkste Grafieken

Grafieken zijn een essentieel hulpmiddel voor technische analisten om prijsbewegingen en patronen te visualiseren. Enkele van de meest gebruikte grafieken zijn:

 • Lijngrafieken: Lijngrafieken verbinden de slotkoersen van een valutapaar over een bepaalde periode, waardoor een eenvoudig overzicht van de prijstrend wordt geboden.
 • Candlestick-grafieken: Candlestick-grafieken tonen de open, hoog, laag en slotkoersen van een valutapaar voor elke periode en kunnen helpen om prijspatronen en omkeringssignalen te identificeren.
 • Staafdiagrammen: Staafdiagrammen tonen de open, hoog, laag en slotkoersen van een valutapaar met verticale balken en kunnen helpen om prijsbewegingen en trends te visualiseren.

Tips voor succesvolle Technische Analyse

 1. Combineer indicatoren: Gebruik meerdere technische indicatoren om handelsmogelijkheden te identificeren en valse signalen te vermijden.
 2. Leer over prijspatronen: Bestudeer en herken klassieke prijspatronen zoals driehoeken, vlaggen en dubbele toppen of bodems.
 3. Oefening baart kunst: Investeer tijd in het leren en oefenen van technische analyse om uw vaardigheden te verbeteren en uw handelsstrategie te verfijnen.
 4. Wees gedisciplineerd: Blijf bij uw handelsplan en laat emoties niet uw beslissingen beïnvloeden.

Technische analyse is een krachtige tool uw handelservaring te verbeteren en weloverwogen beslissingen te nemen. Gebruik wordt door Forex Actieftraders aangeraden.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Broker van de maand!
Toch kiezen voor onze broker van de maand? Kijk dan hier >>