Beleggen met Plus500

Grondstoffen: Handelen in Commodities

Grondstoffen handel is onderdeel van de wereldwijde economie en biedt beleggers de mogelijkheid om te profiteren van prijsbewegingen in de grondstoffenmarkt. Wij zullen deze handel in grondstoffen met u doornemen. Zo weet u hoe u in populaire grondstoffen als goud, zilver en olie kunt handelen.

Bezoek Markets.com!

Wat zijn Grondstoffen?

Grondstoffen zijn basisgoederen die op grote schaal worden verhandeld en gebruikt in de productie van andere goederen en diensten. Grondstoffen kunnen worden onderverdeeld in twee hoofdcategorieën: harde en zachte grondstoffen. Harde grondstoffen omvatten metalen zoals goud, zilver en koper, evenals energiebronnen zoals olie en gas. Zachte grondstoffen omvatten landbouwproducten zoals tarwe, suiker en koffie.

Handelen in Grondstoffen

Er zijn verschillende manieren waarop u kunt handelen in grondstoffen:

  1. Futures-contracten: Futures-contracten zijn gestandaardiseerde contracten die beleggers verplichten om een bepaalde hoeveelheid van een grondstof te kopen of verkopen tegen een vooraf bepaalde prijs op een toekomstige datum. Futures-contracten worden verhandeld op gereguleerde beurzen en bieden beleggers de mogelijkheid om te speculeren op prijsbewegingen in grondstoffen.
  2. CFD's (Contracts for Difference): CFD's zijn financiële derivaten die beleggers in staat stellen om te speculeren op de prijsbewegingen van grondstoffen zonder de onderliggende grondstof daadwerkelijk te bezitten. CFD's worden verhandeld op online handelsplatforms en bieden beleggers de mogelijkheid om te profiteren van zowel stijgende als dalende markten.
  3. ETF's (Exchange Traded Funds): ETF's zijn beleggingsfondsen die een specifieke index of sector volgen en beleggers in staat stellen om te investeren in een mandje van grondstoffen met één enkele transactie. ETF's worden verhandeld op gereguleerde beurzen en bieden beleggers de mogelijkheid om te diversifiëren en blootstelling te krijgen aan verschillende grondstoffen.
  4. Aandelen: Beleggers kunnen indirect handelen in grondstoffen door te investeren in aandelen van bedrijven die actief zijn in de grondstoffensector, zoals mijnbouwbedrijven, olie- en gasproducenten of landbouwbedrijven.

Populaire Grondstoffen

Goud

Goud is een van de meest populaire grondstoffen onder beleggers vanwege zijn rol als veilige haven en hedge tegen inflatie. Beleggers kunnen handelen in goud via futures-contracten, CFD's, ETF's of door het kopen van fysiek goud in de vorm van munten of baren.

Zilver

Zilver is een ander populair edelmetaal dat wordt verhandeld door beleggers. Hoewel zilver vaak wordt gezien als een goedkopere en meer volatiele versie van goud, heeft het ook industriële toepassingen die de vraag naar zilver kunnen beïnvloeden. Beleggers kunnen handelen in zilver via futures-contracten, CFD's of ETF's.

Olie

Olie is een belangrijke energiebron en een van de meest verhandelde grondstoffen ter wereld. De prijs van olie wordt beïnvloed door factoren zoals geopolitieke spanningen, vraag en aanbod, en economische groei. Beleggers kunnen handelen in olie via futures-contracten, CFD's of ETF's die de prijs van ruwe olie of oliegerelateerde aandelen volgen.

Handel in de prijsbewegingen

Het handelen in grondstoffen biedt u de mogelijkheid om te profiteren van prijsbewegingen in de grondstoffenmarkt en uw portefeuille te diversifiëren. Door te handelen in futures-contracten, CFD's, ETF's of aandelen kunt u blootstelling krijgen aan verschillende grondstoffen en deelnemen aan de wereldwijde grondstoffenmarkt. Veel brokers uit onze broker vergelijker geven u de mogelijkheid in grondstoffen te handelen. Het is belangrijk om te begrijpen hoe deze grondstoffen handel werkt en de risico's die gepaard gaan met het handelen in grondstoffen te onderkennen om succesvol te zijn in deze vorm van beleggen.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Broker van de maand!
Toch kiezen voor onze broker van de maand? Kijk dan hier >>