Beleggen met Plus500

Grondstoffen / commodities

Het beleggen in grondstoffen en goederen wordt handelen in commodities genoemd. Commodities zijn goederen die we dagelijks gebruiken. Deze traditionele grondstoffen worden al meer dan duizend jaar verhandeld en ook zullen de commodity zullen dan ook ten alle tijden bestaan blijven. Er zijn binnen de commodities verschillende handelsvormen deze zijn grondstoffen, basisgoederen en bulkgoederen.

Bezoek Markets.com!

Verschillende commodities

Zoals hierboven ook al duidelijk werd bestaan de commodities uit vormen namelijk grondstoffen, basisgoederen en bulkgoederen. Deze goederen en grondstoffen kunnen worden opgedeeld in

  • Edelmetalen: zilver, koper en goud
  • Delfstoffen: cement, zout en zand
  • Agrarische producten: tarwe, aardappelen, graan en katoen
  • Energie: olie, kerosine en aardgas

Wanneer u dus een commodity trader online wil gaan beleggen dan kan dit in zilver, zand, graan of aardgas. Het is mogelijk om in de grondstoffen te beleggen doordat deze goederen voor een langere periode opgeslagen kunnen worden. De verhandeling in grondstoffen vindt plaats aan de hand van termijncontracten. Hierbij wordt de grondstoffen koers bepaald voor de toekomstige leveringen.

Aanschaf van commodities

Op de termijnmarkt worden de termijncontracten verhandeld van de grondstoffen. De kopers en de verkopers van deze commodities komen op deze plek bij elkaar en hieruit voort komt de grondstoffen koers van een bepaalde grondstof, bijvoorbeeld olie. Er wordt binnen deze commodities een onderscheid gemaakt in de harde grondstoffen denk hierbij aan zilver en goud en de zachte grondstoffen zoals graan, tarwe en katoen. De prijzen van de grondstoffen kunnen schommelen doordat er bijvoorbeeld een misoogst is geweest in aardappelen of omdat er verschijnen olievelden zijn gevonden. Het inspelen op deze schommelingen is wat u doet wanneer u start met beleggen in grondstoffen.

Online beleggen met Forex / CFD brokers

Er zijn verschillende CFD brokers die het mogelijk maken om online te handelen in commotie naast dat u hier online in valuta kunt beleggen. Plus500.com, eToro.com en FXFlat zijn diverse aanbieders van online beleggingsmogelijkheden waar u uw beleggingen en verhandelingen op zeer effectieve en efficiënte wijze kunt verrichten. Mocht u gebruik maken van een van deze websites, dan is het belangrijk om te weten dat u niet de daadwerkelijke eigenaar bent van de commodity. Maar als het ware een trader die de koersen volgt en hiermee bepaalde winsten wil behalen. Wilt u starten als commodity trader maak dan eerst een keuze voor de brokers waarmee uit online kunt beleggen. Daarna kunt u direct kiezen in welk grondstof u gaat beleggen.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Kies voor de beste broker!
Toch kiezen voor de beste broker? Kijk dan hier >>