Beleggen met Plus500

Swing Trading

Swing Trading is een populaire handelsstrategie onder Forex beleggers die zich richt op het benutten van middellange-termijn prijsbewegingen. We bespreken hier Swing Trading via onderwerpen zoals de basisprincipes van Swing Trading, de voor- en nadelen, en enkele nuttige tips om succesvol te zijn met deze strategie.

Bezoek Markets.com!

Wat is Swing Trading?

Swing Trading is een handelsstrategie waarbij beleggers posities voor een langere periode aanhouden, variërend van enkele dagen tot enkele weken. Het doel is om te profiteren van grotere prijsbewegingen en markttrends, in plaats van de dagelijkse prijsschommelingen. Swing Traders maken vaak gebruik van zowel technische als fundamentele analyse om handelsmogelijkheden te identificeren en hun risico's te beheren.

Basisprincipes van Swing Trading

 • Middellange-termijn focus: Swing Traders richten zich op prijsbewegingen die zich over enkele dagen tot weken ontvouwen, in plaats van korte-termijn fluctuaties.
 • Trend-following: Swing Trading is vaak gebaseerd op het volgen van markttrends, waarbij beleggers posities innemen in de richting van de dominante trend.
 • Geduld: Swing Trading vereist geduld, aangezien beleggers soms langere tijd moeten wachten op de juiste handelsmogelijkheden en het bereiken van hun winstdoelen.

Voordelen van Swing Trading

 • Minder tijdsintensief: In vergelijking met Day Trading, vereist Swing Trading meestal minder tijd en aandacht van beleggers, aangezien posities voor langere tijd worden aangehouden.
 • Potentieel voor hogere winsten: Door zich te richten op grotere prijsbewegingen, kunnen Swing Traders potentieel hogere winsten behalen dan met kortetermijnstrategieën.
 • Minder stress: Swing Trading kan minder stressvol zijn dan Day Trading, omdat beleggers niet voortdurend de markt hoeven te volgen en snelle beslissingen hoeven te nemen.

Risico's van Swing Trading

 • Overnachtrisico: Aangezien posities voor langere tijd worden aangehouden, zijn Swing Traders blootgesteld aan het risico van onverwachte gebeurtenissen die zich voordoen wanneer de markt gesloten is.
 • Potentieel voor verlies: Net als bij elke handelsstrategie, is er altijd een risico op verlies bij Swing Trading. Het is belangrijk om een goed risicobeheer te hanteren om verliezen te beperken.

Tips voor succesvol Swing Trading

 1. Identificeer trends: Maak gebruik van technische analyse en trendindicatoren om de richting van de markt te bepalen en handelsmogelijkheden te identificeren.
 2. Risicobeheer: Stel stop-loss orders in en hanteer een goede risico-opbrengstverhouding om uw verliezen te beperken.
 3. Fundamentele analyse: Houd rekening met economische gebeurtenissen en nieuwsberichten die van invloed kunnen zijn op de valutamarkt en uw handelsstrategie.
 4. Wees gedisciplineerd: Blijf bij uw handelsplan en laat emoties niet uw beslissingen beïnvloeden.

Swing Trading kan een aantrekkelijke strategie zijn voor beleggers die geïnteresseerd zijn in het benutten van middellange-termijn prijsbewegingen en markttrends. Door de basisprincipes te begrijpen en de juiste technieken toe te passen, kunt u uw handelservaring optimaliseren en uw winstpotentieel vergroten.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Broker van de maand!
Toch kiezen voor onze broker van de maand? Kijk dan hier >>