Beleggen met Plus500

Scalping

Scalping is een intensieve en snelle handelsstrategie die vooral populair is onder Forex beleggers. We hebben een uitgebreide uitleg voor je gemaakt van de scalping-strategie en de voor- en nadelen. We gaan het hebben over onderwerpen zoals de basisprincipes, de risico's en beloningen, en enkele nuttige tips om succesvol te kunnen zijn met deze strategie.

Bezoek Markets.com!

Wat is Scalping?

Scalping is een handelsstrategie waarbij beleggers zeer korte-termijn posities innemen en proberen te profiteren van kleine prijsschommelingen. Scalpers voeren meerdere transacties per dag uit, soms zelfs honderden, en houden posities vaak slechts enkele minuten of zelfs seconden aan. Het doel is om snel kleine winsten te behalen, die zich in de loop van de dag kunnen opstapelen.

Basisprincipes van Scalping

 • Korte-termijn focus: Scalpers richten zich op zeer korte-termijn prijsbewegingen en proberen snel te profiteren van kleine prijsschommelingen.
 • Hoge handelsfrequentie: Scalpers voeren een groot aantal transacties per dag uit, wat kan leiden tot hogere transactiekosten en een grotere blootstelling aan de markt.
 • Snelheid en precisie: Scalping vereist een hoge mate van alertheid, snelle besluitvorming en nauwkeurige uitvoering van transacties om succesvol te zijn.

Voordelen van Scalping

 • Potentieel voor snelle winst: Door te profiteren van kleine prijsbewegingen gedurende de dag, kunnen scalpers potentieel aanzienlijke winsten behalen.
 • Geen overnachtrisico: Aangezien posities meestal binnen enkele minuten of seconden worden gesloten, lopen scalpers geen risico op onverwachte gebeurtenissen die zich voordoen wanneer de markt gesloten is.
 • Mogelijkheid om te profiteren van zijwaartse markten: Scalping kan winstgevend zijn, zelfs in zijwaartse of range-gebonden markten, waar andere handelsstrategieën mogelijk minder effectief zijn.

Nadelen van Scalping

 • Hoge stress: Scalping kan stressvol zijn vanwege de snelle besluitvorming en de noodzaak om voortdurend de markt te volgen.
 • Hoge transactiekosten: Het uitvoeren van meerdere transacties per dag kan leiden tot hogere transactiekosten, wat de winstgevendheid kan beïnvloeden.
 • Potentieel voor verlies: Net als bij elke handelsstrategie, is er altijd een risico op verlies bij scalping. Het is belangrijk om een goed risicobeheer te hanteren om verliezen te beperken.

Tips voor succesvol Scalping

 1. Kies liquiditeit en volatiliteit: Focus op valutaparen met hoge liquiditeit en volatiliteit om voldoende handelsmogelijkheden te hebben.
 2. Risicobeheer: Gebruik stop-loss orders en hanteer een goede risico-opbrengstverhouding om verliezen te beperken.
 3. Gebruik technische analyse: Maak gebruik van technische analyse en grafieken om handelsmogelijkheden te identificeren en uw transacties te plannen.
 4. Onderwijs en ervaring: Investeer tijd in het leren en oefenen van scalping technieken om uw vaardigheden te verbeteren.

Scalping kan een aantrekkelijke strategie zijn voor beleggers die bereid zijn om de tijd en energie te investeren om successen te behalen.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Broker van de maand!
Toch kiezen voor onze broker van de maand? Kijk dan hier >>