Beleggen met Plus500

Day Trading

Day Trading is een populaire handelsstrategie onder Forex beleggers, vooral vanwege het potentieel om snel te kunnen reageren op prijsbewegingen. We bespreken de basisprincipes van Day Trading met onderwerpen zoals de kenmerken van Day Trading, de voordelen en risico's, en enkele nuttige tips voor succesvol Day Trading.

Snel beginnen met handelen? Dit zijn onze top broker keuzes:
Sociaal handelsplatform Transparante kostenstructuur Geavanceerde handelshulpmiddelen Grote beleggersgemeenschap
Onze score
76% van particuliere handelaren verliest geld bij het handelen in CFD's met deze dienstverlener. Ga na of u begrijpt hoe CFD's werken en overweeg of u zich het hoge risico voor verlies van uw geld kunt veroorloven.

Wat is Day Trading?

Day Trading is een handelsstrategie waarbij beleggers posities openen en sluiten binnen één handelsdag. Het doel is om te profiteren van kleine prijsbewegingen gedurende de dag en aan het eind van de dag geen open posities te hebben. Day Traders maken vaak gebruik van technische analyse en grafieken om handelsmogelijkheden te identificeren en hun risico's te beheren.

Kenmerken van Day Trading

 • Korte-termijn focus: Day Traders richten zich op zeer korte-termijn prijsbewegingen, vaak binnen enkele minuten of uren.
 • Snelle besluitvorming: Day Trading vereist een hoge mate van alertheid en snelle besluitvorming om te profiteren van de kortstondige handelskansen.
 • Hoge handelsfrequentie: Day Traders voeren meerdere transacties per dag uit, wat kan leiden tot hogere transactiekosten en een grotere blootstelling aan de markt.

Voordelen van Day Trading

 • Potentieel voor snelle winst: Door te profiteren van kleine prijsbewegingen gedurende de dag, kunnen Day Traders potentieel aanzienlijke winsten behalen.
 • Geen overnachtrisico: Aangezien posities aan het einde van de handelsdag worden gesloten, lopen Day Traders geen risico op onverwachte gebeurtenissen die zich voordoen wanneer de markt gesloten is.
 • Flexibiliteit: Day Trading biedt beleggers de mogelijkheid om te handelen op basis van hun eigen schema en beschikbare tijd.

Risico's van Day Trading

 • Hoge stress: Day Trading kan stressvol zijn vanwege de snelle besluitvorming en de noodzaak om voortdurend de markt te volgen.
 • Hoge transactiekosten: Het uitvoeren van meerdere transacties per dag kan leiden tot hogere transactiekosten, wat de winstgevendheid kan beïnvloeden.
 • Potentieel voor verlies: Net als bij elke handelsstrategie, is er altijd een risico op verlies bij Day Trading. Het is belangrijk om een goed risicobeheer te hanteren om verliezen te beperken.

Tips voor succesvol Day Trading

 1. Kies liquiditeit en volatiliteit: Focus op valutaparen met hoge liquiditeit en volatiliteit om voldoende handelsmogelijkheden te hebben.
 2. Risicobeheer: Gebruik stop-loss orders en hanteer een goede risico-opbrengstverhouding om verliezen te beperken.
 3. Wees gedisciplineerd: Blijf bij uw handelsplan en laat emoties niet uw beslissingen beïnvloeden.
 4. Onderwijs en ervaring: Investeer tijd in het leren en oefenen van Day Trading technieken om uw vaardigheden te verbeteren.

Day Trading kan een aantrekkelijke strategie zijn voor beleggers die bereid zijn om de tijd en energie te investeren om succesvol te zijn. Door de basisprincipes te begrijpen en de juiste technieken toe te passen, kunnen traders hun handelservaring optimaliseren en hun winstpotentieel vergroten.

Bezoek Markets.com!
Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Broker van de maand!
Toch kiezen voor onze broker van de maand? Kijk dan hier >>