Beleggen met Plus500

Cryptocurrencies: Handelen in Cryptocurrencies

Cryptocurrencies zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden en bieden beleggers de mogelijkheid om te handelen op prijsbewegingen in de digitale valutamarkt. De mogelijkheden die u heeft in het handelen in cryptocurrencies en de belangrijkste digitale valuta's zullen wij u duidelijk maken.

Onze top brokers
Broker
Rating
51% van particuliere handelaren verliest geld bij het handelen in CFD's met deze dienstverlener. Ga na of u begrijpt hoe CFD's werken en overweeg of u zich het hoge risico voor verlies van uw geld kunt veroorloven.
Beleggen met Etoro!
Bezoek Markets.com!
Snel beginnen met handelen? Dit zijn onze top broker keuzes:
Sociaal handelsplatform Transparante kostenstructuur Geavanceerde handelshulpmiddelen Grote beleggersgemeenschap
Onze score
51% van particuliere handelaren verliest geld bij het handelen in CFD's met deze dienstverlener. Ga na of u begrijpt hoe CFD's werken en overweeg of u zich het hoge risico voor verlies van uw geld kunt veroorloven.
Intuïtief handelsplatform Aantrekkelijke spreads Lage handelskosten Uitgebreid instrumentenaanbod
Onze score
80% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Wat zijn Cryptocurrencies?

Cryptocurrencies zijn digitale of virtuele valuta's die gebruikmaken van cryptografie voor beveiliging en gedecentraliseerde controle. Ze zijn ontworpen als een alternatief voor traditionele valuta's en worden vaak gebruikt voor online transacties en investeringen. De meest bekende cryptocurrency is natuurlijk de Bitcoin, maar er zijn inmiddels honderden, zoniet duizenden verschillende cryptocurrencies op de markt.

Handelen in Cryptocurrencies

Beleggers kunnen handelen in cryptocurrencies op verschillende manieren, waaronder:

  1. Kopen en verkopen via cryptocurrency exchanges: Cryptocurrency exchanges zijn online platforms waar beleggers digitale valuta's kunnen kopen, verkopen en verhandelen. Enkele populaire exchanges zijn Coinbase, Binance en Bitonic, die ook voor Nederlandse beleggers toegankelijk zijn.

  2. CFD's (Contracts for Difference): CFD's zijn financiële derivaten die beleggers in staat stellen om te speculeren op de prijsbewegingen van cryptocurrencies zonder de onderliggende digitale valuta daadwerkelijk te bezitten. CFD's worden verhandeld op online handelsplatforms en bieden beleggers de mogelijkheid om te profiteren van zowel stijgende als dalende markten.

  3. ETF's (Exchange Traded Funds): Hoewel er momenteel nog geen cryptocurrency ETF's beschikbaar zijn in Nederland, zijn er wel enkele aanbieders die werken aan het lanceren van dergelijke producten. Deze ETF's zouden beleggers in staat stellen om te investeren in een mandje van cryptocurrencies met één enkele transactie.

Belangrijkste Cryptocurrencies

Bitcoin (BTC)

Bitcoin is de eerste en meest bekende cryptocurrency, gelanceerd in 2009. Het wordt vaak gezien als digitaal goud en wordt door veel beleggers beschouwd als een waardeopslag. Bitcoin heeft een beperkte voorraad van 21 miljoen munten, wat bijdraagt aan de waarde ervan.

Ethereum (ETH)

Ethereum is een open-source blockchain-platform dat de basis vormt voor veel andere cryptocurrencies en gedecentraliseerde applicaties (dApps). De native cryptocurrency van het platform, Ether (ETH), wordt gebruikt om transacties en interacties met dApps op het Ethereum-netwerk te faciliteren.

Ripple (XRP)

Ripple is zowel een betalingsprotocol als een digitale valuta (XRP). Het protocol is ontworpen om snelle en goedkope internationale betalingen mogelijk te maken door gebruik te maken van de XRP-cryptocurrency als brug tussen verschillende valuta's.

Litecoin (LTC)

Litecoin is een cryptocurrency die veel overeenkomsten vertoont met Bitcoin, maar met enkele belangrijke verschillen, zoals snellere transactietijden en lagere transactiekosten. Litecoin wordt vaak gezien als het digitale zilver in vergelijking met het digitale goud van Bitcoin.

Profiteer van prijsbewegingen

Het handelen in cryptocurrencies biedt u de mogelijkheid om te profiteren van prijsbewegingen in de digitale valutamarkt en uw portefeuille te diversifiëren. Door te handelen via cryptocurrency exchanges of via online brokers in CFD's of ETF's kunt u blootstelling krijgen aan verschillende digitale valuta's en deelnemen aan de wereldwijde cryptocurrency-markt. Het is uitermate belangrijk om te begrijpen hoe cryptocurrencies werken en de risico's die gepaard gaan met het handelen in cryptocurrencies te beheren om succesvol te zijn in deze vorm van beleggen.

Bezoek Markets.com!
Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Broker van de maand!
Toch kiezen voor onze broker van de maand? Kijk dan hier >>