Beleggen met Plus500

CFD's: Contract for Difference

Contract for Difference (CFD) handel is een populaire vorm van derivatenhandel die beleggers in staat stelt om te speculeren op de prijsbewegingen van financiële instrumenten zonder de onderliggende activa daadwerkelijk te bezitten. We bespreken hier wat CFD-handel is, de voor- en nadelen ervan, en hoe u kunt profiteren van deze vorm van handel.

Bezoek Markets.com!

Wat is CFD-handel?

Een Contract for Difference (CFD) is een financieel contract tussen een belegger en een broker waarbij de partijen het verschil in waarde van een onderliggend financieel instrument tussen het begin en het einde van het contract uitwisselen. CFD's stellen beleggers in staat om te profiteren van prijsbewegingen van aandelen, indices, grondstoffen, valuta's en andere financiële instrumenten zonder deze daadwerkelijk te bezitten.

Voordelen van CFD-handel

  1. Hefboomwerking: CFD-handel biedt beleggers de mogelijkheid om met hefboomwerking te handelen, waardoor u met een kleinere investering grotere posities kunt innemen. Hierdoor kunt u potentieel hogere winsten behalen, maar het verhoogt ook het risico op grotere verliezen.
  2. Short gaan: Met CFD's kunnen beleggers profiteren van zowel stijgende als dalende markten door long- of shortposities in te nemen. Dit betekent dat u geld kunt verdienen wanneer de prijzen van financiële instrumenten dalen door short te gaan.
  3. Diversificatie: CFD's bieden toegang tot een breed scala aan financiële instrumenten, waaronder aandelen, indices, grondstoffen en valuta's. Dit stelt u in staat om uw handelsportefeuille te diversifiëren en uw risico's te spreiden.

Nadelen van CFD-handel

  1. Risico op verlies: Door de hefboomwerking die CFD-handel biedt, kunnen beleggers aanzienlijke verliezen lijden als de markt zich tegen hen keert. Het is belangrijk om uw risico's zorgvuldig te beheren en stop-loss orders te gebruiken om uw verliezen te beperken.
  2. Kosten en vergoedingen: CFD-handel gaat gepaard met kosten en vergoedingen, zoals spreads, commissies en financieringskosten. Deze kosten kunnen oplopen en uw winstgevendheid beïnvloeden, vooral bij actieve handel.
  3. Regulering: In sommige landen, waaronder Nederland, zijn er beperkingen op CFD-handel vanwege de risico's die ermee gepaard gaan. Dit kan de toegang tot bepaalde financiële instrumenten en hefboomniveaus beperken.

Hoe CFD-handel werkt

Om te beginnen met CFD-handel, heeft u een account nodig bij een online broker die CFD's aanbiedt. U kunt deze brokers eenvoudig vinden via onze cfd broker vergelijker. Deze brokers bieden handelsplatforms aan waarop u CFD's kunt kopen en verkopen op verschillende financiële instrumenten. Ze fungeren als tussenpersoon tussen u en de markt en verdienen geld door het in rekening brengen van spreads, commissies en financieringskosten op uw transacties.

Risicobeheer in CFD-handel

Net als bij elke vorm van beleggen, brengt CFD-handel risico's met zich mee. Het risico van CFD’s is echter hoger dan veel andere handelsinstrumenten. Het is daarom zeer belangrijk om uw risico's te beheren en te zorgen voor een gedisciplineerde handelsstrategie. Enkele belangrijke mogelijkheden die u hebt voor risicobeheer in CFD-handel zijn:

  • Gebruik van stop-loss orders om uw verliezen te beperken in geval van ongunstige marktbewegingen
  • Het beheren van uw hefboomwerking om te voorkomen dat u te veel risico neemt met uw handelskapitaal
  • Het diversifiëren van uw handelsportefeuille door verschillende financiële instrumenten te verhandelen
  • Het ontwikkelen en volgen van een gedisciplineerde handelsstrategie, inclusief het gebruik van technische en fundamentele analyse om uw handelsbeslissingen te onderbouwen

Tip: Hou uw kennis van CFD-handel op peil, ontwikkel een solide handelsstrategie en beheer uw risico's. Zo kunt u optimaal profiteren van de vele kansen die CFD-handel biedt.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Broker van de maand!
Toch kiezen voor onze broker van de maand? Kijk dan hier >>