Beleggen met Plus500

ETF

Als we het over indextrackers hebben, dan praten wij over een bepaalde procedure waarmee de indexering van aandelen op efficiënte en precieze wijze gevolgd kunnen worden. Dit kan bijvoorbeeld de index zijn van de AMX of de AEX. De index trackers oftewel de ETF (ExchangeTraded Funds), beschikt dan daadwerkelijk over de dergelijke beleggingen die u kunt verrichten. Een ETF kan het beste omschreven worden als een beursgenoteerde index tracker waarin u online kuntbeleggen. Doordat de ETF's beursgenoteerd zijn, is er een voordeel tehalen uit de handelswijze. Het is namelijk zo dat uw verhandelingenkunnen worden gerealiseerd op wat voor moment van de dag dan ook.

Bezoek Markets.com!

Wat is een ETF?

Wat kunt u nou precies met een index tracker? Een indextracker is om het eenvoudig te verklaren, een andere benaming voor een eft die een specifieke index volgt. Hiermee heeft de belegger dus de optie om te investeren in bepaalde groep aandelen, waarbij risico automatisch wordt gespreid. Er kunnen dus aandelen worden aangekocht van differente bedrijven, die allemaal actief zijn in een specifiek onderdeel in de aandelenmarkt. Op deze manier kunnen beleggers profiteren van het gemiddelde rendement, waar bedrijven gebruik van maken in deze aandelenmarkt. Een indextracker kan ook bestaan uit meerdere indexen, aandelen of grondstoffen. Hierdoor wordt u risico verspreid over een groter geheel waardoor het risico verkleind wordt.

Online beleggen in index trackers op passieve wijze

Een andere benaming omtrent het investeren in een indextrackers kan ookworden omschreven als; op passieve wijze beleggen. Het is namelijk zodat beleggingen worden verricht binnen de gehele aandelenmarkt, waardoor er een gemiddelde winst kan worden behaald binnen deze marktofwel de indexering. Wat natuurlijk een groot voordeel is voor iedere belegger. Spreekt men over actief beleggen; dan houd dit in dat er niet daadwerkelijk aandelen binnen de aandelenmarkt worden aangekocht, maar uitsluitend voor-geselecteerde aandelen. Handelen in ETF is wel een passieve manier van handelen echter dient u wel actiefte moeten zijn tijdens het handelen. Van belang is namelijk dat u de rendementen in de gaten houd om zo mooie rendabele posities te kunnensluiten.

Voordelen van handelen in ETF's en indextrackers

Wanneer u als belegger gebruik maakt van een beleggingstrackers, dan beschikt uover een aantal voordelen. Deze zijn namelijk; dat er lage kostenworden gehanteerd, het betreft bijna altijd een computergestuurde procedure en er zijn geen externe factoren waarmee u rekening moethouden. Daarnaast is het beleggen in een beleggingsfonds winstgevender dan indexfondsen die normaliter worden gehanteerd. Eennadeel echter is dat het totale rendement nooit zo hoog kan zijn, alshet investeren in andere fondsen. Dit komt vooral door het minimale risico wat u neemt. Dat neemt echter niet weg dat het verlies wat ukunt leiden, altijd minimaal is mocht u gebruik maakt van een beleggingsfonds.

Begin met online beleggen

Wilt u ook een mindere risicovolle manier online handelen en rendement behalen op uw geld dat kan met ETF's en indextrackers. Natuurlijk kuntu bij het beleggen gebruik maken van verschillende techniekenen technische hulpmiddelen om zo meer rendement te behalen. Vandaag kunt u nog beginnen met handelen in een indextrackers en ETF's, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om te beleggen in valuta, olie, zilver of commodities.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Broker van de maand!
Toch kiezen voor onze broker van de maand? Kijk dan hier >>