Beleggen met Plus500

Indices: Index beleggen

Indices zijn een belangrijk onderdeel van de financiële markten en bieden beleggers de mogelijkheid om te profiteren van de prestaties van een hele marktsector of economie. Hoe handelen in indices werkt en wat de belangrijkste wereldwijde indices zijn zullen we hier bespreken.

Snel beginnen met handelen? Dit zijn onze top broker keuzes:
Sociaal handelsplatform Transparante kostenstructuur Geavanceerde handelshulpmiddelen Grote beleggersgemeenschap
Onze score
76% van particuliere handelaren verliest geld bij het handelen in CFD's met deze dienstverlener. Ga na of u begrijpt hoe CFD's werken en overweeg of u zich het hoge risico voor verlies van uw geld kunt veroorloven.
Intuïtief handelsplatform Aantrekkelijke spreads Lage handelskosten Uitgebreid instrumentenaanbod
Onze score
82% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Wat zijn Indices?

Een index is een gewogen gemiddelde van een groep aandelen die een specifieke markt of sector vertegenwoordigen. Indices worden gebruikt om de algehele prestaties van een markt of sector te meten en bieden beleggers een eenvoudige manier om te beoordelen hoe een bepaald segment van de markt presteert.

Handelen in Indices

Beleggers kunnen beleggen in de prestaties van indices door middel van indexfondsen, Exchange Traded Funds (ETF's) of index CFD's. Indexfondsen en ETF's zijn beleggingsfondsen die een specifieke index volgen en beleggers in staat stellen om te investeren in de gehele index met één enkele transactie. Index CFD's zijn financiële derivaten die beleggers in staat stellen om te speculeren op de prijsbewegingen van indices zonder de onderliggende aandelen daadwerkelijk te bezitten.

Belangrijkste Wereldwijde Indices

Er zijn verschillende belangrijke wereldwijde indices. Wij zullen enkele van de meest populaire indices bespreken:

AEX Index

De AEX Index, ook bekend als de Amsterdam Exchange Index, is de belangrijkste Nederlandse aandelenindex en vertegenwoordigt de 25 grootste beursgenoteerde bedrijven op Euronext Amsterdam. Enkele bekende bedrijven in de AEX Index zijn Royal Dutch Shell, Unilever en ING Groep.

Euro Stoxx 50

De Euro Stoxx 50 is een toonaangevende Europese aandelenindex die bestaat uit de 50 grootste en meest liquide aandelen uit de Eurozone. De index omvat bedrijven uit verschillende sectoren en landen, waaronder Nederland, Duitsland, Frankrijk en Spanje.

S&P 500

De S&P 500 is een toonaangevende Amerikaanse aandelenindex die bestaat uit de 500 grootste beursgenoteerde bedrijven in de Verenigde Staten. De index is een belangrijke graadmeter voor de algehele prestaties van de Amerikaanse aandelenmarkt en omvat bedrijven uit verschillende sectoren, zoals technologie, gezondheidszorg en financiën.

FTSE 100

De FTSE 100 is een toonaangevende Britse aandelenindex die bestaat uit de 100 grootste beursgenoteerde bedrijven in het Verenigd Koninkrijk. De index omvat bedrijven uit verschillende sectoren, zoals banken, energie en farmaceutische bedrijven.

Nikkei 225

De Nikkei 225 is een toonaangevende Japanse aandelenindex die bestaat uit de 225 grootste beursgenoteerde bedrijven in Japan. De index omvat bedrijven uit verschillende sectoren, zoals auto's, elektronica en telecommunicatie.

Beleggen in sectoren of de gehele economie

Het handelen in indices biedt u de mogelijkheid om te profiteren van de prestaties van een hele marktsector of economie. Door te investeren in indexfondsen, ETF's of index CFD's kunt u uw portefeuille diversifiëren en blootstelling krijgen aan verschillende markten en sectoren. Het is belangrijk om te begrijpen hoe indices werken en de risico's die gepaard gaan met het handelen in indices te beheren om succesvol te zijn in deze vorm van beleggen.

Bezoek Markets.com!
Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Onze top brokers
Broker
Rating
76% van particuliere handelaren verliest geld bij het handelen in CFD's met deze dienstverlener. Ga na of u begrijpt hoe CFD's werken en overweeg of u zich het hoge risico voor verlies van uw geld kunt veroorloven.
Beleggen met Etoro!
Bezoek Markets.com!
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
Sluiten [x]
Broker van de maand!
Toch kiezen voor onze broker van de maand? Kijk dan hier >>